Koningsvogelschieten 2023 (deel 1)

Op een dag als deze, wanneer de zon weer doorbreekt, het gras weer net iets groener kleurt, dan begint het gevoel weer te ontwaken. Het is 3 weken tot Pasen en dan kruipt het schuttersbloed langzaam weer waar het niet gaan kan.

Paasmaandag 10 april is het dan ook weer zover, het jaarlijkse Koningsvogelschieten van Schutterij Sint Martinus Vaesrade. Op een mooie groene grasmat bij onze kogelvangers verrijst een tent, het liefst aan een strakblauwe lucht met hier en daar een wolkje, en is het tijd om gezamenlijk weer plezier te maken.

Alleen plezier? Er moet natuurlijk ook een strijd geleverd worden onder de buks. Nadat Arie van Prooijen zich in 2019 en 2022 tot Koning schoot, kan hij zich Paasmaandag tijdens het 125 jarige jubileum tot de tweede Keizer schieten in de historie van onze schutterij. Maar voor het zover is, moet hij eerst de gelukkige winnaar zijn die de vogel naar beneden schiet.

Ook dit jaar wordt er weer op 3 vogels geschoten: één voor de schutters van onze Schutterij, één voor de burgers en één voor de jeugd!

Om 13:15 verzamelen de leden zich waarna er om 13:45 vertrokken wordt om de huidige Koning Arie op te halen en worden aansluitend de koningsplaten afgehangen. 

Rond 14:30 zal de officiële opening plaatsvinden op de schietweide.

Mensen die mee willen schieten op zowel de burger- als jeugdvogel kunnen zich omstreeks 14:45 inschrijven.

Om 15:00 zal er dan gestart worden met schieten op de drie vogels.

Als de vogels beneden zijn en alle nieuwe koningen bekend zijn voor het komende Schuttersseizoen, worden deze officieel geïnstalleerd op de feestweide en rest ons niks anders dan er een geweldige avond van te maken met bruisende bierkranen tijdens het Konings- of misschien wel Keizersbal.

Locatie: schietweide op het voetbalterrein boven aan de Rozenstraat.

Inleg burgervogel: €5,- (vanaf 16 jaar)

U leest het, aan alles is gedacht om dit feest grandioos te laten slagen, dit wilt u wederom niet missen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.