Konings Vogelschieten 2024

Het gras kleurt weer groener, de winter loopt ten einde, het voorjaar is in zicht. En dan ontpopt zich, net als bij het eerste lentegroen, dat schuttersgevoel. Het is nog maar een paar weken tot Pasen en dan kruipt het schuttersbloed langzaam weer waar het niet gaan kan.

Paasmaandag 1 april is het weer zover (en nee het is geen grap)! Het jaarlijkse koningsvogelschieten van Schutterij Sint Martinus Vaesrade. Op een mooie groene grasmat bij onze kogelvangers vereist weer een tent, het liefst onder een strakblauwe lucht en is het tijd om gezamenlijk weer plezier te maken.

Alleen plezier? Er moet natuurlijk ook een strijd geleverd worden onder de buks. Ook dit jaar zal wordt er weer op 3 vogels geschoten: één voor de schutters van onze Schutterij, één voor de burgers en is er een jeugdvogel!

Als de vogels beneden zijn en alle nieuwe koningen bekend zijn voor het komende Schuttersseizoen, worden deze officieel geïnstalleerd op de feestweide en rest ons niks anders dan er een geweldige avond van te maken met bruisende bierkranen tijdens het Koningsbal

Programma:
Om 13:15 verzamelen de leden zich waarna om 13:45 er vertrokken wordt om de huidige Koning Kevin op te halen en worden aansluitend de koningsplaten afgehangen. Rond 14:30 zal de officiële opening plaatsvinden op de schietweide. Mensen die mee willen schieten op zowel de burger- als jeugdvogel kunnen zich omstreeks 14:45 inschrijven. Om 15:00 zal er dan gestart worden met schieten op de drie vogels.

Locatie: schietweide op het voetbalterrein boven aan de Rozenstraat. Inleg burgervogel: €5,- (vanaf 16 jaar) U leest het, aan alles is gedacht om dit feest grandioos te laten slagen, dit wilt u wederom niet missen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.