KONINGSVOGELSCHIETEN 2022

Print Friendly, PDF & Email
Na 2 jaar afgelasting door Corona, kunnen we ons nu eindelijk weer opmaken voor ons koningsvogelschieten, en wel op Paasmaandag 18 april 2022.Dit is ook de eerste keer na 2 jaren dat de schutterij weer in uniform de straat op gaat.Voor de schutterij zal deze dag een feestdag zijn waarbij elementen van ons al 2 jaar afgelaste patroonsfeest gecombineerd worden met het koningsvogelschieten van de schutterij.
Locatie

Schietweide (natuurgrasveld) op de sportvelden. Ingang gelegen bovenaan de Rozenstraat.

Dagindeling

De dagindeling ziet er als volgt uit:10.00 uur: verzamelen leden in de feesttent op de schietweide10.30 uur: aan huis afhalen van de huidige koning Arie van Prooijen met zijn koningin 11.15 uur: korte optocht door het dorp en weer terug naar de schietweide12.00 uur: brunch/lunch voor alle leden van de schutterij met partners, kinderen of ouders.13.30 uur: H. Mis. St. Martinusviering geheel in het teken van de schutterij. Tijdens de H. Mis zal ook meteen het koningszilver worden afgelegd in de St. Servatiuskerk. Ook zal onze nieuwe vaandeldrager Robert Oomen tijdens de St. Martinusviering officieel geïnstalleerd worden.15.00 uur: bezoek aan het kerkhof, alwaar de overledenen op een gepaste schutterswijze herdacht worden. Er zullen ook 3 kamerschoten gelost worden en de Taptoe zal er geblazen worden.15.30 uur: inschrijven voor deelname aan het burgerschieten en het schieten op de jeugdvogel16.00 uur: aanvang schieten op de 3 koningsvogels (schutterij, burgers en jeugd)17.30 uur: prijsuitreiking kleurwedstrijd en paaspuzzeltocht (is in pauze van het vogelschieten)Na deze prijsuitreiking zal er verder geschoten worden tot alle 3 de koningsvogels afgeschoten zijn. Aansluitend is er op de schietweide de huldiging van de 3 nieuwe koningen.

Activiteiten

Vanaf 16.00 uur is DJ Danny Ritterbeks van Tyfoon Entertainment aanwezig voor de muzikale medewerking.

Voor de kinderen is er een stormbaan aanwezig.

De jeugd kan met een windbuks schieten met de kans om jeugdkoning of jeugdkoningin 2022 van de schutterij te worden.

De burgervogel willen wij graag onder de aandacht bij u brengen.Wie mag meedoen? Iedereen man of vrouw, vanaf 16 jaar op vrijwillige basis.Het inschrijfgeld hiervoor bedraagt € 5,- per persoon.I.v.m. De verscherpte veiligheidsregels dient iedere schutter, ook burgers, die mee willen schieten zich te legitimeren.Door middel van loting wordt de volgorde van schieten iedere ronde bepaald.Bestuur en leden van de schutterij nodigen u allen van harte uit om deze strijd bij te wonen. Tot 2de Paasdag op de schietweide in Vaesrade.

Deel dit:
Archief
Statistieken
  • 3
  • 46
  • 46
  • 124.943
Volg ons via: