Koningsvogelschieten

Geacht(e) lid / leden en bezoekers,

Bij deze nodigen wij u uit voor het koningsvogelschieten op zondag 28 april 2019. Bijeenkomst in het schutterslokaal om 13.10 uur. Om uiterlijk 13.30 uur afhalen koningspaar 2018 Bram Minnen en Daniëla Minnen-Thomas. Om 14.00 uur inzegening nieuwe kruis op het kerkhof in Vaesrade.(Let op er worden 3 kamerschoten gelost)14.20 uur het koningszilver afleggen in de Servatiuskerk. Om 14.30 uur vanaf schutterslokaal gezamenlijk met de harmonie en genodigden naar de schietbomen achter Vaesrade 65 marcheren. Om +/- 15.00 uur zullen de volksliederen door de harmonie worden gespeeld, de openingswoorden door de voorzitter van de schutterij, de afgevaardigde van de gemeente Beekdaelen en het openingsgebed van pastoor Geilen plaatsvinden. Om +/- 15.30 uur starten we met schieten op de beiden koningsvogels (schutterij en burger). Wel moet opgemerkt worden dat door een strengere regelgeving van de wet wapens en munitie iedere schutter, dus ook burgers, zich moeten legitimeren met een geldig ID bewijs of rijbewijs. Het inleggeld voor de burgervogel bedraagt € 5, – per persoon. Net zoals verleden jaren zal er ook weer muziek, een tapinstallatie een springkussen etc. op de schietweide aanwezig zijn. Ook de jeugdleden van de schutterij zullen weer met een windbuks schieten op een jeugdvogel, voor de jeugdige bezoekers die geen lid zijn is er een mogelijkheid om te schieten op de jeugd burgervogel. Na het bekend zijn van de koningen zullen we afmarcheren naar de St. Servatiuskerk voor de installatie van de nieuwe koningen met evt. gevolgd door een drankje bij de nieuwe schutterskoning. Aangezien het jaarlijkse koningsvogelschieten een van de hoogtepunten is van het schuttersseizoen, vragen wij de leden zoveel mogelijk aanwezig te blijven tijdens het schieten, zodat wij na afloop als gehele schutterij naar de St. Servatiuskerk kunnen marcheren voor de installatie van de nieuwe koningen. Dit is voor de nieuwe koningen ook veel leuker. Aansluitend zullen we rond 18.45uur naar het schutterslokaal marcheren, alwaar ons (leden, partners, kinderen en genodigden) een koffietafel wordt aangeboden. Aansluitend is er ’s avonds rond 19.30 uur het koningsbal met DJ Rikkerd in café Oad Voasje. Wij rekenen op jullie allen aanwezigheid.

Aandachtspunt voor degene die mee schieten op de koningsvogel. Houd er rekening mee dat de koningstitel verplichtingen met zich meebrengt. Een koning dient normaliter bij alle activiteiten in vol ornaat aanwezig te zijn.

Met vriendelijke schuttersgroeten,

Het Bestuur

Deel dit:
Archief
Statistieken
  • 1
  • 6
  • 21
  • 106.588